Doktorandkurs: Spatial Data Analysis

PhD KTH course: Spatial data analysis in practice – SDAP, FAG3170

Kursen passar er som är analytiker och arbetar med olika typer av statistisk analys i rummet. Det kan vara med tillämpning på sjukdomar, brott, trafik, olyckor osv. Vi kommer att lära oss att beskriva mönster och att förklara dessa med modellering (olika typer av spatial modeller).

Kursen börjar 6 april och slutar 12 juni.

Flera inbjudna internationella gäster kommer att föreläsa:

Prof Robert Haining, (Emeritus) University of Cambridge, UK, author of “Spatial Data Analysis”, Cambridge press.

Prof Luc Anselin, Director, Center for Spatial Data Science, The University of Chicago, USA, responsible for software such as Geoda.

Kursavgift: SEK 8.000, Vt2017. Kursen är organiserad av This course is organised by Vania Ceccato, Department of Urban Planning and Built Environment at the School of Architecture and the Built Environment at KTH.

Datum: 6 april – 12 juni 2017

Plats: Säkraplatser nätverket, vid Skolan för arkitektur och samhällsbyggnad, KTH.

Kontaktperson: Vania Ceccato

Kursens flygblad

Sista anmälningsdag är 31:a Mars. Anmäl er nedan!