Mainpost

Risky Situations – Marcus Felson och Mary Eckert – 11 June 2018

Risky Situations – Marcus Felson och Mary Eckert –

11 June 2018

kl 14.00 – 15.30

VIDEO

RISKY SITUATIONS – The Twenty Minutes Leading Up to a Violent Attack

11th June, 14.00, KTH, Teknikringen 78A, Sal V42

Live stream: https://play.kth.se/media/11+Juni+KTH/1_aprgi7pr

How local settings may subject people to risk of a violent attack, and some of the ways these risks can be reduced. Special emphasis is given to the safety of women in everyday life.

WELCOME!

 

 

Why you shouldn’t miss this lecture?

  • Professor Felson originated the routine activity approach to crime rate analysis. He is an expert in how to think about crime in very tangible terms and how to reduce it using such thinking. His books include Crime and Nature (Sage, 2006) as well as Crime and Everyday Life (Sage, 2002), now in its third edition. He has also written about the role of business in crime and crime reduction. His work is increasingly applied to understand juvenile street gangs, co-offending, organized crime, and outdoor drug sales.
  • Doctor Mary A. Eckert has devoted an active career to applied research in criminal justice and program evaluation. Dr. Eckert served as Research Director of the New York City Criminal Justice Agency, Inc., where she authored many research reports and guided that agency’s diverse research agenda, including work on pretrial risk assessment, court case processing, and evaluation of alternative-to-incarceration programs. She then served in the New Jersey Office of the Attorney General, with a special focus on statistical evaluation of vehicle stops to assist the New Jersey State Police in reducing the potential for racial profiling. Her work has been recognized by the New York Association of Pretrial Service Agencies and the State of New Jersey. She has also served as an adjunct professor at New York University, Montclair State University, and Texas State University. Marcus Felson’s wife and life partner, this book is her second collaboration with her husband.

 

Den här föreläsningen är en del av aktivitekter som Säkraplatsers arbetsgrupp ”Stadsmiljöns betydelse för säkerhet och trygghet ” organiserar i år.Vi bli bättre på ’bygga in’ säkerhet- och trygghet i ny produktion, och också kunna arbeta situationellt på ett mer effektivt och inkluderande sätt med befintliga miljöer. Vi arbetar på två fronter. (1) Nyproduktion och (2) Befintliga bebyggelse. Den här föreläsningen bidrar mest till (2). Den handlar om att diskutera vilka av stadens miljöer skapar riskabla platser samt hur dessa kopplar till manniskors rutinaktivitet. I den här arbetsgruppen lyfter vi fram metoder som finns tillhands för dig som är trygghetssamordnare, polis eller annan expert. Detta för att identifiera var och när de flesta brottsproblemen finns, hur dessa kopplas till den lokala stadens miljöer och hur de kan förändras för att förebygga brott och/eller öka trygghet. Tidsplan: April 2018-Mars 2019. Se andra aktivitekter här.

Detaljer

Datum:

11 juni, 2018

Tid:

14.00 – 15.30

Telefon:

08-7908625

E-post:

info@sakraplatser.abe.kth.se

Webbplats:

https://www.sakraplatser.abe.kth.se/

Plats

Sal V42, Teknikringen 78, våningsplan 4, Väg och vatten, KTH Campus

Stockholm, Stockholm 10044