Poddar

Säkraplatser-Poddar

 

Förändringar i våra dagliga rutinaktiviteter och säkerhet: Vad kan vi lära oss?

 

Den här tiden saknar motstycke. Den nordamerikanska historikern Doris K Goodwin påminner oss om att det som gör det så svårt att ta in vad som händer nu är att den stora majoriteten av oss aldrig har upplevt en situation som så drastiskt påverkar våra dagliga rutiner. Detta är korrekt. Det urbana livet har förändrats dramatiskt då stora grupper nu stannar hemma, färre rör sig på gatorna och social distansering har blivit en ny norm.

De här poddarna handlar om vad vi – som forskare och praktiker – redan nu har lärt oss under denna unika tid.

Vi reflekterar över vad som redan har hänt och vad som kommer att komma, ”våra bästa gissningar”. Ångest och våra begränsningar som individer och yrkesverksamma tar intryck av rösterna från experter från landsbygds-Sverige till NYC, Kina, Indien eller Afrika. De uttrycker rädslan för smitta, förlust av jobb och social och politisk instabilitet och många andra både troliga och orealistiska hot.

De ger också hopp – när de ger röst åt människor som arbetar med full fart för att förstå och hantera problemen i fokus, med hopp om att vi kan vara bättre förberedda på liknande utmaningar i framtiden.

Alla talare belyser vikten av kunskap som väsentligt i processen för att anpassa våra liv till denna nya verklighet. Dessa podcast är vårt ödmjuka bidrag till denna pågående kollektiva kunskapsuppbyggnad.

Varmt välkomna att lyssna och återkoppla gärna vad ni tycker om eller inte gillar!

Vania Ceccato