Week 6

Säkraplatser-Poddar

 

Poddar – Vecka 6

 

Flera veckor har gått och de flesta av oss fortsätter i isolering. Vissa länder öppnar sig långsamt efter strikt nedstängning.

Vi reflekterar över vad som redan har hänt och vad som kommer att komma, och de lärdomar vi – som forskare eller praktiker – redan har lärt oss om detta unika ögonblick.

Den här veckan har vi två informativa och inspirerande podcast: den första är med en forskare från Paris och den andra från en säkerhetsexpert från Hässelby-Vällingby i Stockholm.

Varmt välkomna att lyssna och ge oss återkoppling!

Vania Ceccato

Säkraplatser samordnare


Andra Poddar

 

PODD 15

 

Lyssna på Hugo d’Arbois de Jubainvilles podcast för att få svar på frågan “Vad är zoombombning? eller ”Collage Féminicides”? Hugo är forskare vid National Observatory of Crime and Criminal Justice (ONDRP) i Paris. Han berättar om hur nedstängningen har förstärkt tidigare mönster av kränkande polismetoder mot marginaliserade och fattiga vilket lett till social oro. Han reflekterar också över den nuvarande användningen av drönare i Nice och han kräver mer inkluderande planeringsmetoder, som inkluderar yrkesutövare utöver de ”vanliga” konstellationerna.

 

PODD

 

Du kan kola på brottsstatistiken i Frankrike här

 

hugo.darboisdejubainville@gmail.com


PODD 16

 

Amir Farihadi ansvarar för närvarande för det säkerhetsstrategiska arbetet i Hässelby-Vällingby i Stockholm. Han berättar om de aktuella utmaningarna i området och hur de hanteras. Med sin erfarenhet av Skarpnäcklyftet som bakgrund uttrycker Amir Farihadi det väl ”Vi kan inte lyckas i ett område med bara fina ord, vi måste visa handlingar som fungerar”. När vi ser tillbaka på Covid-19-upplevelserna anser Amir att en tydligare definition av rollerna för olika aktörer som är involverade i lokal styrning är nödvändigt för att bli effektivare i framtiden.

 

PODD

 

 

amir.farihadi@stockholm.se